A place like no other

Where every detail makes the difference

In 2019, together with the architect Marco Micheli of the Comfort Architecten studio in Brunico, we began to devote ourselves to our passion project: the Santre dolomythic home.

 

We were very clear that we needed to build a hotel that, for to its position and shape, would be unique and in perfect harmony with the surrounding environment. Here, inspired by the steeply sloping terrain at the foot of the Plose, we have created a structure on several terraced levels, thoughtfully integrated into the landscape. In doing so, we have also been able to preserve the wonderful panoramic view, opening onto the Dolomites and the splendid town of Bressanone, and present it to our guests.

A new look

The covering of the structure is a textured plaster with a bark effect and a black glazed larch wood shingle facade. Inside, are comfortable suites furnished with elegance and materials typical of the area. Each suite enjoys a spectacular view, both from the inside - thanks to the large windows - and from the front and sheltered balcony in natural larch wood.

Beyond the shingle facades are the common areas such as the spa, the bar, restaurant, reception, swimming pools and the wellness area.

 

Architecture, nature and hospitality in a single word? Santre.

Internal architecture

Stefan Ghetta of the Austrian company Hotel & Spa Archifaktur GmbH, located in Reith, in the Alpbachtal valley, was responsible for the interior design of the new Santre dolomythic home.

Genuine wood floors, Val Passiria gneiss rock, patinated brass, black steel, terrastone and sawn oak wood are just some of the materials chosen, in order to obtain a simple, functional space. A peaceful and relaxing environment for guests.

Materials

The lighting system and furnishings, exclusive and of exceptional quality, accentuate the singularity of the Santre hotel. The use of products by Roche Bobois, Freifrau, Varaschin, Bocci, Vibia, Lodes, Bolia and Karman Italia offer a touch of class to the structure.

In addition, a large and colourful sofa at the reception area and the excellent combination of nuances in the bar and the wellness area creates a relaxed atmosphere.

Environments

The linear design of the hotel is interrupted in the area dedicated to treatments, where there is a more enveloping and organic style, aimed to welcome guests, allowing them to experience thermal spa and multisensory experiences. The surfaces in natural stone, leather and terrastone, with minerals and organic substances, are illuminated by indirect lighting.

The consistency of the materials and the functionality of the various areas create coherent and extremely regenerating environments.